Helge Skåland har invitert BoMagasinet på besøk for en liten prat, og for å vise frem borettslaget han er så stolt av. Selv har han bodd i Sollia siden det var nytt på 80 tallet. Her trives vi alle, sier Helge! Det er stille og rolig, vi har flott utsikt og mye sol!

Sammen med styreleder Helge møter vi Dag, Jan Olav, Viggo, Odd og Tarjei. De er i full gang med maling av vegger som vender ut mot veien, og derfor har litt ekstra slitasje. Tarjei er siste mann inn i borettslaget. Han flyttet inn i november i fjor og har brukt den siste tiden på å totalrenovere boligen. De fleste boligene er pusset opp, mitt hus er et av de siste som ikke var gjort noe med siden 80 tallet, sier Tarjei.

Det er god stemning i gjengen, og latteren sitter løst. Sollia Borettslag består av 54 små og litt større boliger. Boligene er populære og forsvinner raskt på forkjøpsrett. En av grunnene til dette er vårt fokus på vedlikehold, mener styreleder Helge. Vi passer på boligene våre og har en god plan for utvendig vedlikehold. Vi har også klart å beholde en lav felleskostnad på tross av omfattende vedlikehold. Vi har blant annet skiftet vinduer, dører og kledning, samt etterisolert. Her har Boligbyggelaget vært til god hjelp for å gjennomføre de ulike prosjektene. Slike tiltak for energieffektivisering er alltid viktig, spesielt i disse tider med usikre strømpriser, legger han til.

Så hva er hemmeligheten bak et velholdt borettslag? vil BoMagasinets utvalgte vite. Jo, sier Helge. Vi har felles dugnad en gang i året. Ellers har vi en vaktmester, Odd, som har vært sammen med oss i over 20 år. Når noe ekstra skal gjøres utover dugnaden, spør jeg beboere som har mulighet, til å være med, som for eksempel på maling av disse murene. De som er med, får da betalt for jobben. Vi i styret har en langsiktig plan på hva som skal gjøres av vedlikehold. Vi tar løpende vurderinger, og følger med på bygningsmassen. Noe gjøres av den enkelte, mens annet tas i fellesskap. Godt samarbeid og planlegging er tingen! legger den glade styreleder til.

4 GODE GRUNNER TIL Å BRUKE TEKNISK AVDELING I ARENDAL BOLIGBYGGELAG
1. Profesjonell prosjektledelse gir styreleder og tillitsvalgte trygghet.
2. Vi kjenner både produktene og leverandørene.
3. Under en anbudsprosess oppnår vi erfaringsmessig bedre priser.
4. Vi gjør det enklere for styrene å få jobben gjort!

Har du som styremedlem eller beboer spørsmål eller kommentarer kan dere alltid kontakte oss i Arendal Boligbyggelag.

PS: Vil deres boligselskap ha BoMagasinet på besøk? Vi stiller gjerne opp for en hyggelig prat! LBU@arendal.bbl.no