Esben Juell Larsen er assisterende butikksjef hos Carlsen Fritzøe på Stoa, og med mange års erfaringer innen garderobeløsninger, er han en dyktig veileder når det gjelder oppgradering av oppbevaringsplasser.

Unike løsninger
Man kan kanskje ikke kalle dagens garderobeløsninger for revolusjonerende, men sammenligner man med de mer tradisjonelle funksjonene for tretti, førti år siden, da ser man hvor mye enklere ting er i dag.
- Tidligere var garderober både frittstående og i standardmål, og omtrent alle hadde lik løsning uansett hvordan rommet så ut eller hva det ble brukt til. I dag er det nesten mulig å få til alt, og enten man foretrekker noe pent å se på, eller går for en ren funksjonell stil, så kan du få tilpasset hver modul og hvert behov akkurat sånn som du ønsker, forteller en stolt Esben mens han skyver på dører, viser frem speil og tryller frem et strykebrett innimellom kleshengere og belteskuffer.

Sparringspartnere
Trendene har ikke forandret seg nevneverdig, og innredninger selger jevnt hele året ifølge butikksjefen. Med god kompetanse og mye kunnskap om hva som fungerer, er de ansatte på Carlsen Fritzøe gode sparringspartnere når kundene er usikre på hva de er ute etter.
- Naturlig nok ønsker alle seg bedre plass i garderoben, og det er her vi kan hjelpe med optimale løsninger. Vi stiller gode spørsmål som kartlegger og forteller oss hva kundene har behov for, gjerne før de selv vet det, og vi gir god veiledning og tilbakemeldinger til kundene som trenger hjelp for å komme i gang med prosessen, legger han til.

Man trenger ikke bytte hele garderoben for å få det mer oversiktlig.
- Hvis dagens garderobeløsning er helt grei, men man har fått behov for litt mer lagringsplass, da er kurvsystemer et svært godt alternativer, røper Esben.

På henger
Selv om det er mange individuelle behov og ønsker når det kommer til garderobeløsninger, er det likevel et par ting som gjelder absolutt alle. Også menn, ifølge Esben.
- Heng opp ting! Du får aldri nok av å henge opp ting! proklamerer butikksjefen høyt og slår ut med armene.
- Ikke bare blir tøyet penere og bedre ivaretatt, du får også mye bedre oversikt, forklarer han litt roligere.

Den erfarne garderobespesialisten har et godt tips til hvordan du skal få oversikt over hvor mye klær og ting du faktisk har plass til.
- Mål hvor mye tøy du får plass til på en meter, så ser du hvor mye, eller lite, du faktisk får plass til. Ofte må du doble opp hengermetrene for å komme i nærheten av å få opp alt du har i garderoben. Og så kan du jo se på en oppussing eller omrokkering som en gylden anledning til å sortere, rydde og gi bort ting du ikke har bruk for lenger. Det blir ikke noe mindre rot av å bare flytte på ting, så få system på rotet ditt, tipser Esben.