Av og til er det bare en bitte liten ting som kan være til stor hjelp for enkelte. Og folkene jeg møter er veldig takknemlige. Jeg føler det i alle fall slik og får mange gode tilbakemeldinger.

Jeg kjenner mange mennesker etter hvert og møter folk der de bor. Jeg får derfor ganske mange hyggelige opplevelser å tenke tilbake på i løpet av dagen.  Jeg kjenner boligene godt og vet hva som betyr noe for de som bor her. Jeg tror alle synes at et jevnt og godt vedlikehold og ettersyn er viktig for å skape god trivsel. Trivelige omgivelser skaper grunnlag for god trivsel, sier Helge

Selv er jeg blitt mer og mer opptatt av at folk skal ha en trygg og god bolig. Jeg jobber derfor opp mot styrene for å ta tak i de viktigste tingene. Jeg møter styrene og vi diskuterer handlingsplaner og tiltak for å sikre mot brann, skader og ulykker. Helse, miljø og sikkerhet er lovpålagt og er viktig. Jeg føler at når jeg møter styrene, så blir dette tatt på alvor. Og styrene synes det er veldig greit at jeg gjør kartleggingen og så kan styrene prioritere og beslutte tiltakene. Jeg hjelper også til med å få gjennomført tiltakene.

Jeg har jobbet i boligbyggelaget i vel 20 år og har trives veldig godt. Jeg har en trygg og god arbeidsplass med hyggelige kollegaer. Det setter jeg pris på.

Jobben har forandret seg en god del i min tid. Byggene blir mer og mer kompliserte, med tekniske løsninger og funksjoner av ulike slag. Da er det viktig å sørge for at alt fungerer, selv etter noen år. Det kommer også nye styremedlemmer og det er ikke godt for alle å sette seg inn i alt som skal fungere i et moderne bygg. Da kommer vi inn og hjelper med serviceavtaler, skaffe fagfolk og setter i gang avtaler.

Jeg deltar på mange styremøter og tar gjerne en diskusjon med styremedlemmene om vedlikehold og ulike tiltak. Det viktigste er at styrene engasjerer seg, tilegner seg kunnskaper og vil gjøre det best for beboerne.

Vi møter Helge på jobb i Kuviga, der han har hatt mer eller mindre fast timeavtale de siste 17-18 årene. Kuviga er et bra sted å bo, sier Helge. Det er et velordnet borettslag, de tar vedlikehold på alvor, flotte uteareler og er et innbydende borettslag. Styret tar oppgavene sine alvorlig og har et mål om at beboerne skal ha det greit. I tillegg har leilighetene en flott beliggenhet og en fantastisk utsikt.

Det er faktisk så flott her at jeg kunne tenke meg å bo her selv, sier Helge, litt ettertenksomt. Men foreløpig vil han ha litt mer plass rundt seg. Så vi får se om noen år, avslutter Helge.